Някои скрити екстри на BMW e46

HiddenFutured

След като се сдобих с моето BMW e46 започнах да се интересувам за доста неща по него и така попаднах на списък, който съдържа някои скрити екстри на BMW e46. Някои от вас може да са вече запознати с тези екстри, но този списък е по-скоро за нови собственици. Разбира се, ако знаете някоя скрита екстра, която не е спомената тук, ще се радваме да я споделите с нас в коментарите.

 1. Ако външната температура падне под +4 градуса колата издава звуков сигнал за предупреждения за възможни заледявания по пътя и включва автоматично реотаните на задното стъкло.
 2. Можете да проверите километрите на колата без да давате на контакт. Всичко, което трябва да направите е да натиснете левия бутон на таблото.
 3. Можете да включите радиото и при изгасена кола, като натиснете врътката за увеличаването (важи за моделите с касетка 02) – * при мен работеше и при business CD преди септември 01.
 4. Има “тайно” отделение под подлакътника и монетник в центъра. – Не при всички модели.
 5. При някои модели има бутон за отваряне на багажника над ръчката за отваряне на предния капак.
 6. При някои модели има фенерче в жабката.
 7. Има две светлини на централния плафон, осветяващи централната конзола в цвета на светлините на таблото.
 8. Ако имате мулти волан, можете да сменяте честотите на радиото с бутоните нагоре/надолу, като вместо да ги натискате ги задържате. По този начин радиото сканира докато намери следваща станция.
 9. На таблото има два бутона. Левия е за нулиране на километража, смяна на информацията показваща бордовия компютър (външна температура, среден разход на 100км и т.н.) и влизане в скритото меню. Десният бутон служи за настройване на часовника, смяна на формата на чеса (12/24) и смяна на формата на температурата на дисплея  на бордовия компютър и климатроника между Целзий и Фарнехайт –  за целта натискайте левия бутон докато на бордовия компютър не се покаже температурата, а след това с помощта на десния сменете формата.
 10. При някои модели можете да отворите прозорците от дистанционното на ключа. Това става като отключите колата и след това задържите бута за отключване Ако неможете, поставете ключа в ключалката на вратата, завъртете в позиция за отключване и задръжте. Това ще свали прозорците (разбира се ако се свалят ръчно няма :) ), ще отвори шибедаха (ако имате) и ще свали гюрука ако сте с кабрио. за да затворите прозорците просто завъртете ключа в позиция за заключване и задръжте отново. При някои модели може да стане и при задържане на бутона за заключване.
 11. Ако натиснете левия бутон на таблото при ключ на контакт в позиция 2, ще ви се покаже информация кога трябва да смените спирачната си течност.
 12. При някои модели има комплект за първа помощ под предната пасажерската седалка.
 13. При шофьорската седалка има малка жабка от ляво на волана точно на нивото на коляното ви.
 14. Страничните OEM огледала са оребрени за намаляване на шума от вятъра.
 15. Ако няма пътник на предната седалка, при удар пасажерският еърбег няма да се отвори с цел спестяване на разходи по последващия ремонт. За пасажер на седалката също засича и кантара за еърбега под нея.
 16. Радиото, ел прозорците, шибедаха и някои други аксесоари, които са активни след даване на контакт, остават активни за определено време до отваряне на вратата след като сте извадили ключа от стартера.
 17. Колата влиза в “sleep mode” ако 16 минути не сте пипали нищо по нея. Това е с цел пестене на електричество. Например сте извадили ключа, но сте оставили радиото да свири. След 16 минути всичко ще угасне.
 18. Функцията “Follow Me Home” След като загасите всичко, преди да излезете от колата активирайте флаш-функцията на колата (премигнете с дългите) и заключете колата. Дългите светлини ще останат активно около 40-60 секунди и след това ще се изгасят сами.
 19. Радиото може да запомня настройките за bass/treble/balance/fade различно за CD, за радио и т.н.
 20. Скрито меню на бордовия компютър даващо много и полезна информация – как да стигнете до него и да навигiрате вътре можете да прочетете тук – Скрито меню на BMW e46

 

Дано информацията ви е била полезна. Ако знаете още функции ще се радваме да ги споделите с нас в коментарите.

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Контакти

Ако имате каквито и да е било въпроси, не се колебайте да ни пишете. Ще ви отговорим при първа възможност.

Sending

e46 Bulgaria

или

Log in with your credentials

или    

Forgot your details?