Повдигнете вашето BMW e46

pic11

Важи за моделите:

 • BMW E46 (1999-06)

За доста ремонти и поддръжки се изисква повдигане на колата. Обичайна и не трудна задача, която все пак предизвиква безпокойство при някои хора. Малко практика и спазване на някои правила за безопасност могат да ви спестят доста нерви.

Няколко важни съвета:

 • Винаги паркирайте на равно място – не искате да работи по автомобил под ъгъл.
 • Използвайте инструменти, на които можете да разчитате – не онази стара раждясала стойка, която купихте от моргата преди години.
 • Бързата работа, срам за майстора! Ако бързате винаги може да объркате нещо, а това определено не е добра идея ако сте под автомобила.
 • Блокирайте колелата – Това помага да се предотврати всяко нежелано движение на превозното средство.
 • Използвайте качествен крик и стойки – поставянето на допълнителна стойка за поддръжка на автомобила никога не е излишно.

Когато повдигате с крик предната част на вашия автомобил го оставете на първа и дръпнете ръчната – ако е автоматик го оставете на Паркинг (P).

pic01

BMW e46 имат четири плътни гумени подложки за повдигане, малко зад предните колела и малко пред задните колела (зелени стрелки).

pic02

Подложките са предназначени да поддържат колата, когато се използва подемник, хидравличен крик, или при смяна на гума в извънредна ситуация.

pic03

Ако подложката за крика липсва я сменете преди да вдигате колата, в противен случай рискувате да нараните колата. На снимката се вижда мястото с липсваща подложка, която се поставя в дупката посочена със зелената стрелка.

pic04

За смените подложката издърпайте закрепващият нит в центъра, след което ще можете да я издърпате. Ако се затруднявате да издърпате нита, можете да опитате да я извадите без да е издърпан докрай, но имайте в предвид, че това може да я счупи.

pic05

Поставете (щракнете) новата подложка.

pic06

С помощта на дръжката на отвертка натиснете нита навътре. Би трябвало да влезне лесно.

pic07

Натиснете нита докато се изравни с подложката. За да повдигнете автомобила, го паркирайте на равна и твърда повърхност. Ако махате някое от колелата отхлабете болтовете преди да повдигнете колата. Поставете клинове на колета, които няма да махате, за да ги блокирате. Това ще предпази колата от случайно мръдване и падане от крика. Не разчитайте само на ръчната спирачка или на това, че колата е на скорост.

pic08

Подложката не е достатъчно голяма за да се използва едновременно крик и стойка нея. При използване на хидравличен крик, за да повдигнете предната част на колата, поставете хидравличния крик под стоманената кухина на купето – очертана в зелено. Повдигнете автомобила бавно, като наблюдавате позицията на крика и на автомобила.

pic09

След като повдигнете колата до желаната височина, поставете стойката на подложката за крика. Бавно спуснете колата докато тежестта и не легне на стойката. Проверете дали стойката не е наклонена или не мърда като спускате колата. Ако желаете може да сложите и втора стойка на мястото на крика за по-голяма устойчивост.

pic10

При повдигане на задната част на автомобила също ще срещнете проблема с недостига на място за крик и стойка при подложките. За целта поставете хидравличния крик под централната част на задния диференциал. Повдигнете колата бавно, като наблюдавате и нея и крика.

pic11

След като достигнете желаната височина поставете стойките от двете страни на колата под подложките за крика. Бавно спуснете колата докато легне на стойките. За допълнителна стабилност можете да оставите крика под задния диференциал. За да свалите колата е нужно да я повдигнете отново на крика и да махнете подложките. След това бавно я спуснете.

 

Източник

1 Comment
 1. Vitalnet.bg 4 години ago

  Постът си заслужава.Поздравления и
  желая успех в следващите постове.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Контакти

Ако имате каквито и да е било въпроси, не се колебайте да ни пишете. Ще ви отговорим при първа възможност.

Sending

e46 Bulgaria

или

Log in with your credentials

или    

Forgot your details?