Смяна датчик за нивото на маслото на BMW e46

SDM_6

SDM_1

Всички BMW e46 разполага с датчик за нивото на маслото (жълтата стрелка), който се намира в картера (червената стрелка). Този сензор дават два вида дефекти – електрически и механичен (изтича масло през тях). Ако проблема е електрически лампата за маслото на таблото ще светне в жълто. Ако това се случи ВЕДНАГА изгасете двигателя и проверете нивото на маслото. Ако нивото на маслото е добре, а лампата все още свети, най-верочтно проблема е в датчика. Верочтно е при диагностика да покаже и грешка на датчика.


Когато извършвате този ремонт си подсигурете съд, в който да източите маслото. Подгответе си и парцали за да попивате където е капало и винаги носете предпазни очила. Започнете като повдигнете и подсигурите предната част на автомобила. За да стигнете до картера трябва да свалите пластмасовата предпазна кора под двигателя (ако има). Ако имате метална кора под двигателя ще трябва да свалите и нея. За целта вижте тази статия – Сваляне на кората под двигателя на BMW e46. Не карайте колата със свалена метална кора, тъй като това може да повреди шасито.

SDM_2

Поставете съда за източване на маслото (трябва да побира около 7 литра) под картера. Махнете пробката и оставете маслото да изтече хубаво в съда. Ако смятате да използвате повторно източеното масло се уверете, че съда е напълно чист. И все пак ви препоръчваме да смените маслото освен, ако не е сменяно много скоро и все още чисто.

SDM_3

Почистете хубаво зоната около датчика за нивото на маслото. Докато работите откачете захранващия кабел на датчика (жълтата стрелка).

SDM_4

След това извадете трите монтажни гайки от датчика за нивото на маслото (зелените стрелки).

SDM_5

Махнете датчика за нивото на маслото от картера. Подложете нещо за да не капе масло на земята. След като го махнете почистете отново хубаво около мястото за датчика.

SDM_6

Поставяне на новия датчик: Намажете уплътнението на датчика с малко от новото масло. Затегнете гайките и свържете захранващия кабел. Напълнете двигателя с нужното количество масло. Запалете двигателя и го оставете да работи за минута. След това проверете за течове около сензора. След като се уверите, че няма течове, поставете обратно пластмасовата или металната кора – в зависимост от модела.

 

Източник
0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Контакти

Ако имате каквито и да е било въпроси, не се колебайте да ни пишете. Ще ви отговорим при първа възможност.

Sending

e46 Bulgaria

или

Log in with your credentials

или    

Forgot your details?