Смяна на въздушен филтър на купето на BMW e46

SFK_1

Моделите BMW e46 са оборудвани с филтър за влизащия въздух в купето. Този филтър предотвратява навлизането на нездравословна мръсотия и прах в купето на автомобила. Той също така предпазва и компонентите на климатичната система от замърсяване. Например един замърсен нагревател няма да може да осигури достатъчно топлина, или пък замърсен изпарител няма да може да осигури добро охлаждане. За това е хубаво винаги да имате чист филтър.
От BMW препоръчват да извършвате смяна на въздушен филтър на купето на всеки 15 000 км. или при всяка смяна на маслото. И все пак имайте в предвид, че в зависимост от климата и външните условия може да ви се наложи и по-честа смяна. Ако започнете да усещате неприятни миризми в колата – и сте сигурни, че не са от вас или някой от пътниците :) – твърде възможно причината да е от замърсен въздушен филтър на купето.

В тази статия ще минем през стъпките за смяна на въздушен филтър на купето на BMW e46. Процедурата е доста лесна и може да се направите в рамките на няколко минути, спестявайки ви време и пари от ходене до сервиз.

SFK_1

Въздушният филтър за купето се намира при двигателя, точно под чистачките (зелените стрелки). За да стигнете до кутията на филтъра трябва да отворите предния капак.

SFK_2

За да стигнете до самия филтър трябва да отворите капа на филтъра като освободите закопчалките (зелените стрелки).

SFK_3

След това повдигнете и издърпайте капака нагоре (зелените стрелки).

SFK_4

След това извадете самия филтър – трябва да стане лесно и без нуждата от никакви инструменти.
Преди да сложите новия филтър почистете хубаво кутията. След това поставете новия филтър и затворете капака със закопчалките.

 

Източник
0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Контакти

Ако имате каквито и да е било въпроси, не се колебайте да ни пишете. Ще ви отговорим при първа възможност.

Sending

e46 Bulgaria

или

Log in with your credentials

или    

Forgot your details?